KEK ME MOLLË Përberesit: 3 kokrra vezë 100 gr gjalpë 150 gr sheqer 300 gr miell 1 lugë çaji pluhur pjekës 4 kokrra mollë ½ lëng limoni 2 lugë gjelle sheqer për mollët Sheqer vanilje Read more
Buka e embël e Pashkëve Përberesit: 1 kg miell 300 gr sheqer 200 gr gjalpë I shkrirë 3 paketa maja të vogla 1 lugë kafe kripë 1 gotë ujë me qumësht të vakët Lëkurë portokalli Read more
Merluc me salcë domate Përberesit: 600 gramë fileta peshku merluc 400 gramë domate të konservuara 2 decilitra lëng domatesh 1 kokë qepë 2 thelpinj hudhre 100 g ullinj të zinj 1 lugë gjelle majdanoz i grirë 1 decilitër verë e bardhë 1 lugë gjelle piper i kuq i bluar 3 dcl vaj 200 gramë miell 1 limon, borzilok, piper i zi erëza të përziera Read more
Brinjë Viçi të mbuluara me Salcë lëng mishi Përberesit: 1/2 filxhan vaj ulliri 180 gr brinjë viçi (të shkurtra, mish) kripë piper 2 filxhanë qepë (të copëtuara) 1 filxhan miell 1 filxhan selino (e copëtuar) 1 filxhan karrotë (të prera) 1 lugë gjelle trumëz (e thatë) 2 lugë gjelle hudhër (e grirë) 3 gjethe dafine 1 filxhan verë e kuqe 8 filxhanë lëng mish viçi 1/4 filxhan majdanoz (i freskët, i copëtuar) Read more
Receta e Levrekut të Pjekur me Patate Përbërësit: (Përbërësit më poshtë janë për 4-5 persona) 4-5 peshk levrek 700 gr patate Vaj ulliri 1 kokërr limon i prerë në feta Rozmarinë Kripë 2-3 gjethe dafine Read more
Receta origjinale e tasqebapit Perberesit: 500 gr mish 4-5 lugë gjelle vaj ulliri 2-3 kokrra qepë gjysmë filxhan çaji me verë 1 lugë gjelle me miell gjysmë filxhan çaji me verë 1 gjethe dafine gjysmë lugë gjelle me salcë ose 2-3 kokrra domate mesatare 3-4 thelbinj hudhra kripë dhe pak spec i kuq Read more
Topa djathi me Sallam Perberesit: 1 kg sallam 4 gota djathë Cheddar (të copëtuar) 3 gota pluhur pjekës (i përzier, miell, pudër pjekjeje dhe kripë) Read more
Mish Viçi me pana dhe kërpudha Perberesit: 200 gr mish viçi 100 gr kërpudha 1 lugë gjelle gjalpë 100 ml pana kripë vaj ulliri Read more