KEK ME MOLLË

Përberesit:
  • 3 kokrra vezë
  • 100 gr gjalpë
  • 150 gr sheqer
  • 300 gr miell
  • 1 lugë çaji pluhur pjekës
  • 4 kokrra mollë
  • ½ lëng limoni
  • 2 lugë gjelle sheqer për mollët
  • Sheqer vanilje
  • Lexo më shumë

    Merluc me salcë domate

    Përberesit:
  • 600 gramë fileta peshku merluc
  • 400 gramë domate të konservuara
  • 2 decilitra lëng domatesh
  • 1 kokë qepë
  • 2 thelpinj hudhre
  • 100 g ullinj të zinj
  • 1 lugë gjelle majdanoz i grirë
  • 1 decilitër verë e bardhë
  • 1 lugë gjelle piper i kuq i bluar
  • 3 dcl vaj
  • 200 gramë miell
  • 1 limon, borzilok, piper i zi
  • erëza të përziera
  • Lexo më shumë

    Brinjë Viçi të mbuluara me Salcë lëng mishi

    Përberesit:
  • 1/2 filxhan vaj ulliri
  • 180 gr brinjë viçi (të shkurtra, mish)
  • kripë
  • piper
  • 2 filxhanë qepë (të copëtuara)
  • 1 filxhan miell
  • 1 filxhan selino (e copëtuar)
  • 1 filxhan karrotë (të prera)
  • 1 lugë gjelle trumëz (e thatë)
  • 2 lugë gjelle hudhër (e grirë)
  • 3 gjethe dafine
  • 1 filxhan verë e kuqe
  • 8 filxhanë lëng mish viçi
  • 1/4 filxhan majdanoz (i freskët, i copëtuar)
  • Lexo më shumë

    Receta origjinale e tasqebapit

    Perberesit:
  • 500 gr mish
  • 4-5 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2-3 kokrra qepë
  • gjysmë filxhan çaji me verë
  • 1 lugë gjelle me miell
  • gjysmë filxhan çaji me verë
  • 1 gjethe dafine
  • gjysmë lugë gjelle me salcë ose 2-3 kokrra domate mesatare
  • 3-4 thelbinj hudhra
  • kripë dhe pak spec i kuq
  • Lexo më shumë